1 iulie – ziua surprizelor de tot felul

lei-ron-bani-640x250

1 iulie – ziua surprizelor
Se pare că 1 iulie vine cu multe surprize, plăcute şi mai puţin plăcute. Aşadar , potrivit Ministerului Muncii, salariul minim creşte de la 850 la 900 de lei, nu îndeajuns însă să scoată ţara de pe ultimul loc din Europa când vine vorba de câştiguri. Comparativ cu angajatii din Luxemburg care se clasează pe locul 1, cu un salar minim pe economie de 1.900 de euro, peste un milion de români câştigă insă, mai puţin de 900 de lei pe lună.

In functie de salariul minim sunt calculate şi amenzile de circulație. Astfel, începând de marţi un punct de amendă va ajunge la 90 de lei. Aşadar, cuantumul va fi stabilit de la minimum 180 de lei la maximum 1.800 de lei. De asemenea se vor scumpii şi gazele, cu 2,5 % pentru populaţie şi 1,5% pentru consumatorii industriali. Scolile de şoferi se vor scumpii şi acestea ca parte a faptului că legea interzice instructorilor să mai lucreze la sfârşit de săptămână şi nici să dea mai mult de 10 ore pe zi, astfel acestia vor mării tarifele cu 30%.

Însă, UE dă o veste bună, se vor micşora cu 50% tarifele in roaming, pentru apelurile telefonice în şi din Uniunea celor 28 de state. Preţul energiei electrice va scădea începând cu 1 iulie. În mare parte din cauză că certificatele verzi au fost plătite de două ori în valoare de către consumatori, ca urmare Electrica a încasat în plus 50 de milioane de lei, bani care vor fi returnaţi consumatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =