10% din populatia globului detine 80 % din averea intregii lumi

Geld2

Germania continuă în inegalitate

136 de trilioane de euro avere au stocat oamenii peste tot în lume, mai mult decât valorează firmele pe bursă sau au statele datorii unele față de altele. În nici o altă țară nu este bogația atât de inegal distribuită precum se întâmplă în SUA.

Este pentru a treia oară la rând când averea mondială crește față de anul precedent. Averile globale în valoare brută a gospodăriilor a crescut în anul 2014 potrivit unui studiu Allianz cu peste șapte procente la o valoare record de 136 de trilioane de euro. Astfel gospodăriile private întrec de aproximativ trei ori valoare totală a datoriilor existente între statele lumii, spune șeful Allianz, Oliver Bäte. Minus datorii, oamenii de pe tot globul înregistrează pentru prima dată o avere netă de peste 100 de trilioane de dolari.

Cu un plus de 18,2 procente, toate averile din Asia au crescut puternic anul trecut. O parte din creștere este mai degrabă virtuală, pentru că aceasta se bazează în parte pe o creștere doar parțial durabilă a hârtiilor de valoare. Cu toate acestea, averea mondială este între timp repartizată în proporție de 16% în Asia. De asemenea, se vorbește despre faptul că, China a întrecut Japonia pentru prima dată în active totale.

Fix 44.770 euro adună un neamț după deducerea datoriilor sale. Astfel Republica Federală este situată cu toate acestea în mijlocul clasamentului și semnificativ sub media europeană de 54.380 de euro. La nivel mondial cei mai bogați sunt elvețienii: ei au stocat în medie 157.450 de euro. Americanul tipic are în proprietate o valoare totală netă de 138.710 euro, iar britanicul 86.230 de euro. La nivel mondial averea medie netă pe cap de locuitor se ridică la 20.360 de euro.

Această avere enormă este cu toate acestea distribuită complet inegal. Doar zece procente din populația cercetată de cinci miliarde de oameni aparțin clasei superioare din punct de vedere a averii deținute. Acestora le aparține însă 80% din averea globală. În medie, pentru jumătatea mai săracă a populației din țările cercetare le aparține abia 5% din averea totală.

În special în majoritatea țărilor industrializate inegalitatea a luat proporții în ultimii ani, potrivit studiului. Cercetătorii măsoară repartiția cu așa-numitul coeficitent Gini. Acesta pune în legătură averea și populația. În nici o altă țară nu e mai mare acest coeficient ca și în SUA. Și nicăieri nu a crescut mai mult inegalitatea în ultimii ani ca și în țara tuturor posibilităților.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutschland-erstarrt-in-Ungleichheit-article16036951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 12