10 tipuri de oameni toxici pe care trebuie să îi evităm

Toxic-People-You-Should-Avoid-At-All-Costs

10 tipuri de oameni toxici pe care trebuie să îi evităm

Oamenii toxici sfidează logica. Unii sunt conștienți de impactul negativ pe care îl au asupra celor din jurul lor, iar alții par să obțină satisfacție de la crearea haosului și stresând alţi oameni. Oameni toxici crează complexitate inutilă, ceartă, și, cel mai rău dintre toate, stres. Cercetarile făcute la Universitatea Friedrich Schiller din Germania au aratat cat de dăunători sunt oamenii toxici.

Aceştia au descoperit ca expunerea la stimuli care provoacă emoții negative puternice-același tip de expunere pe care o primesti interacţionând cu oamenii toxici, cauzează stresul. Fie că este vorba de negativitate, cruzime, sindromul victimei, sau pur si simplu nebunie, oamenii toxici conduc creierul într-o stare accentuată de stres , care ar trebui să fie evitate cu orice preț.

Mai în jos , voi enumera cele 10 tipuri de oameni toxici pe care nu trebuie să îi ai aproape.

1.Bârfitorii
Un citat al lui Eleanor Roosevelt spune: “Minţile mari discuta idei, cele medii discuta evenimente, iar mințile mici discuta despre oameni.” Bârfitorii se bucură de nenorocirea altora. Aceste discutii par distractive la inceput, dar cu timpul devin obositoare si crează o stare de vinovăţie.
2.Temperamentalii
Unii oameni nu îşi pot controla de loc emoţiile. Aceştia îşi vor vărsa furia asupra ta fără nici o jenă, în tot acest timp gândindu-se că tu eşti cel care le-a provocat starea de rău.

3.Victimele
Acest tip de oameni este greu de identificat deoarece te vă empatiza inițial cu problemele lor. Victimele împing în mod activ la distanță orice responsabilitate personală prin fiecare obstacol pe care îl întâlnesc. Ei nu văd vremurile grele ca oportunități de a învăța; în schimb, ei le văd ca pe o iesire. Există un vechi proverb: “Durerea este inevitabilă, dar suferinta este optionala.” Este surprinsă perfect toxicitatea victimei, care alege să sufere de fiecare dată.
4.Îngamfaţii
Persoanele pline de ele te va trage în jos prin distanta pe care o mentin faţă de alte persoane. Ești doar un instrument folosit pentru a construi stima de sine.
5.Invidioşii
Pentru oamenii invidioşi, iarba este întotdeauna mai verde în altă parte. Chiar și atunci când li se intîmplă ceva grozav, acestia nu se bucură. Acest lucru se datorează faptului că ei compară în permanent ceea ce au ,cu ceea ce altii detini şi nu sunt multumiti. Prea mult timp petrecut în preajma unor astfel de oameni te poate face să nu îti mai apreciezi propriile realizări.
6.Manipulatorii
Manipulatorii îti absorb energia din viată sub faţada prieteniei. Manipulatori vor vrea mereu ceva de la tine, și dacă te uiți înapoi la relatiile cu ei, totul se leagă. Vor face orice pentru tine dacă sunt constienti că vor obţine ceea ce doresc defapt.
7.Negativiştii
Aceştia sunt genul de oameni care au capacitatea de a te stoarce de orice vlagă. Sunt genul care te poate aduce în depresie şi iti poate schimba gandirea pozitivă într-una negativă, nu este bine să îi ai prin preajmă.
8.’’Nebunii’’
Şi aici nu mă refer la cei cu o problemă reală, pshihologică, ci există anumite persoane toxice care au intenții rele, care simt satisfacție profundă din durerea și suferința altora. Ei fie te rănesc, fie te fac să te simti prost într-o anumită situatie, în caz contrar, nu au nici un interes fată de tine. Singurul lucru bun despre acest tip este că îti poti da seama usor de intenţiile lui si te poti feri.
9.Cei care judecă pe toată lumea
10.Arogantii
Oamenii aroganti sunt o pierdere de timp, deoarece ei văd tot ceea ce faci ca pe o provocare personală. Aroganța este încrederea falsă, și întotdeauna maschează o nesigurantă majoră.

http://www.talentsmart.com/articles/10-Toxic-People-You-Should-Avoid-Like-the-Plague-1858605350-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 71