100 de morți prin defect la sistemul de aprindere

3jf94354

Aproape 100 de morți prin defect la sistemul de aprindere

Treptat se dovedește cât de mult a greșit General Motors în scandalul privind sisteme de aprindere defecte. Între timp concernul a ajuns la 100 de victime decedat prin accident, a căror rude trebuie acum să le despăgubească.

În scandalul privind retragerea întârziată a automobilelor cu sisteme de aprindere defecte, constructorul auto american General Motors a însumat aproape 100 de decese. Fondul de compensații înființat de GM a anunțat faptul că cel puțin 97 de oameni și-ar fi pierdut viața prin intermediul acestui defect. Inițial grupul a vorbit de numai 13 decese și apoi au fost descoperite și recunoscute mai multe cazuri.

GM plătește cel puțin un milion de dolari pentru fiecare victimă decedată, iar pentru partenerii de viață sau dependenții rămași în viață câte 300.000 de dolari. Iar alte plăți compensatorii pot fi încasate pentru răniri în urma accidentelor.

În total au fost înregistrate de fondul administrat de renumitul avocat Kenneth Feinberg 4342 de cereri pentru plăți compensatorii. Peste 660 de cereri vor mai fi verificate, se arată din informațiile actuale, dintre care 45 sunt posibile decese cauzate de accident.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fast-100-Tote-durch-Zuendschlossdefekt-article15035211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 54