100 MII GARANTAT

  • 55aa3f75f0Europa va garanta deponenților până la 100.000 Euro,drept’ii ca tre sa si ai banutii astia, nu imobile si fiare….

În cazul în care banca la care ai cont sau depozite va da faliment, va fi mai ușor pentru tine să îți recuperezi banii. Miniștrii de finanțe vor negocia felul în care va arăta o viitoare Uniune Bancară.

Dar cine va avea autoritatea de a închide instituțiile financiare cu probleme?

Deponenții vor fi mai protejați în viitor. Miniștrii de finanțe ale țărilor din zona euro s-au întâlnit din nou, ca parte din litigiile pentru formarea unei Uniuni Bancare. Și s-a discutat despre cât de siguri sunt banii cetățenilor în caz că o bancă va da faliment. Mai mulți șefi de cabinete au declara, miercuri dimineață, că s-a ajuns la un compromis. Cu norme comune pentru închiderea băncilor aflate în faliment, acordul privind Uniunea Bancară urmează să fie finalizat. Șefii de stat și de guvern urmează să adopte în cadrul unei întâlniri ce va avea loc joi. Parlamentul European încă trebuie să aprobe această afacere între statele membre, undeva în decursul anului următor.

Suma maximă de 100.000 de euro va fi garantată pentru fiecare cetățean, chiar dacă banca lor dă faliment. Iar această sumă va fi garantată la nicel central european, nu doar de statele membre, ca și până acum. Iar deponenții urmează să își primească banii în decurs de 7 zile lucrătoare în cazul unui faliment bancar, nu în 20 de zile, cum era până acum. Iar în termen de maxim 5 zile lucrătoare clienții băncii trebuie să primească o “plată de urgență”, pentru procurarea celor necesare traiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =