100 MLD EURO

  • kreditanstalt-fuer-wiederaufbau-kfwMiliarde de euro pentru infrastructura germană

În ciuda crizei datoriilor, KfW oferă suficient spațiu de manevră pentru dezvoltarea infrastructurii din Germania.  Pentru aceasta au fost alocați 100 de miliarde de euro.

 

Potrivit calculelor efectuate de Banca de Stat pentru Dezvoltare, KfW, guvernul german are suficient spațiu de manevră pentru investiții publice, în ciuda crizei datoriilor. Statul poate extinde cheltuielile publice la suma de 100 de miliarde de euro în următorii 5 ani, fără a afecta nivelul datoriei stipulat în Constituție. Astfel, guvernul federal ar putea depăși limitările impuse de slăbiciunea bugetelor publice.

 

Economistul șef al KfW, Jörg Zeuner, a declarat pentru ziar că prin actuala situație de la buget este posibil să se mai amelioreze investițiile iar în același timp să se respecte limitele germane și europene privind deficitul. Germania are nevoie de mai multe investiții în infrastructură, educație și cercetare.

 

KfW va avea astfel loc de manevră în bugetele federale, de land și locale datorită comparației planificării financiare cu limitele de deficit. Plafonul datoriei a fost setat de guvernul federal la o pondere de 0,35% din produsul intern brut, până în 2016, iar pactul fiscal european prevede ca împrumuturile să reprezinte maxim 0,5% pentru întreg statul, în care sunt incluse și cele privind asigurările sociale.

 

Insituții de cercetare și organizații de afaceri din Germania au criticat faptul că infrastructura în Germania este în stare proastă, în special drumurile, podurile și căile navigabile iar acestea cauzează costuri mari pentru industrie. Marea coaliție de la conducerea Germaniei are în vedere chiar și o viitoare taxă pentru autostrăzi pentru a finanța costul acestor investiții de reabilitare și dezvoltare a infrastructurii.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-02/kfw-investitionen-infrastruktur-schuldenbremse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 12 =