Merck înghite AZ

 

Merck-neu

Merck înghite AZ Electronic
După o lungă reclamă pentru compania chimică și farmaceutică germană Merck, aceasta va prelua în cele din urmă  AZ Electronic Materials. Suma licitată pentru preluare a fost depășită. Rămâne oferta valabilă și pentru restul acționarilor.

Compania chimică și farmaceutică Merck preia după o luptă lungă compania britanică de specialitate AZ Electronic Materials. Cu achiziția în valoare de 2 miliarde de euro a acestui furnizor de componente electronice, ce furnizează astfel de componente pentru produse precum iPad-ul de la Apple, compania din Darmstadt pare a fi în căutarea unor afaceri profitabile din industria electrică.

Oferta extinsă a Merck a fost pentru 81,3% din acțiunile companiei. Președintele Merck Karl-Ludwig Kley a aranjat o afacere de miliarde de dolari în decembrie. Oferta a trebuit să fie prelungită în mai multe rânduri pentru că nu s-a atins pragul minim de acceptare la licitații, de minim 75%.

Cu AZ compania îți poate extinde poziția și se poate dezvolta, dar poate beneficia mai mult ca oricând de mega-oportunități interesante la nivel mondial, de la telefoane inteligente la cele mai noi echipamente în domeniul tehnicii de calcul.

Merck este lider de piață la nivel mondial în domeniul cristalelor lichide, care sunt asamblate în televizoare cu ecran plat, laptop-uri sau ecrane de telefoane mobile. AZ a realizat în 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 530 de milioane de euro. Producția este focalizată în Asia, unde se realizează și aproximativ 80% din vânzările sale. Merck se aștepată ca această achiziție să le aducă mai multe afaceri cu giganți precum Sony sau Samsung.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Merck-schluckt-AZ-Electronic-article12760051.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =