11 lucruri pe care să le faci in fiecare dimineaţă pentru o zi reuşită

morningroutinehackstogetyououtthedoorfaster

Este luni si începi să tremuri. Ai avut un weekend foarte distractiv si simţi ca a trecut prea repede (ca de obicei), ceea ce te face sa te ridici si mai greu din pat. Aşadar, pentru că ai amânat de prea multe ori alarma, incepi în goana nebună să te pregăteşti stresat fiind să nu uiţi nimic înainte să ieşi pe uşă. Vrei să te loveşti singur pentru că nu te-ai pregatit de seara pentru ziua care incepe, dar este prea târziu, săptamana devine deja stresantă.

Urmatoarele sunt cateva sfaturi ale membrilor Consiliului Young Entrepreneur, care te vor ajuta sa te pregatesti mai bine pentru ziua care urmează:

 1. Alege tinuta cu o seară înainte.

Dacă trebuie sa te trezesti dimineață devreme, alege tinuta pentru a doua zi cu o noapte înainte. Si de asemenea, verifica starea vremii și bagajul tau pentru a te asigura că ai la tine o umbrelă și orice alte lucruri necesare. Astfel, vei elimina graba de dimineaţă.

 1. Nu verifica telefonul.

Dacă doreşti să ieşi pe ușa mai repede și în cea mai buna dispozitie posibilă, nu verifica telefonul. Lasă-l pentru birou. Vei avea timp suficient pentru a șterge notificările. Evita sa te trezesti gandindu-te la telefon; în schimb, trezește-te cu un sentiment de scop. Preia controlul asupra dimineții și începe ziua în mod deliberat în loc să reacționezi la zgomotul produs de telefon.

 1. Cumpară un aparat de de cafea temporizat.

Astfel vei putea programa momentul cand cafeaua să fie gata, si exact la timp inainte să ieşi pe uşă.

 1. Nu lucra înainte de muncă.

Dacă începi să verifici e-mailurile de la domiciliu, nu vei putea ieşi din casă la timp. Așa că fă-ţi un obicei si nu răspunde la e-mailuri până nu ajungi la birou.

 1. Intocmeşte o listă cu lucrurile de rezolvat.

Poţi folosi o aplicație de pe telefon care sa te ajute sa verifici lista cu treburile de facut astfel incat sa fii sigur că nu vei uita nimic. O astfel de aplicatie este Any.do, dar există zeci de astfel de aplicații.

 1. Bea un pahar mare de apă.

Pare foarte simplu și evident, dar primul lucru pe care este bine sa il faci dimineata este să bei un pahar uriaș de apă. Acesta te va trezi şi îţi va rehidrata organismul.

 1. Stabilirea unei rutine simple.

Du-te la baie. Ia-ţi medicamentul. Fa-ti parul. Spala-te pe dinti. Pune-ti hainele. Fa micul dejun. Spala-te pe fata. Urmând aceeași rutină, indiferent dacă esti de 3 sau de 30 de ani, te ajuta sa iesi mai repede din casa pentru că știi ce urmează.

 1. Mănâncă la birou.

Având gata preparat un mic dejun sănătos și cafeaua inainte sa mergi la birou într-adevăr te ajută să iesi pe uşă mai repede, deoarece nu trebuie să-ti petreci timpul pregătindu-le acasă.

 1. Bifeaza lista cu sarcinile inainte de a merge la culcare

În fiecare noapte înainte de a merge la culcare, rezerva o jumătate de oră pentru a trece prin evenimentele zilei curente și, verifică daca ai reuşit să te concentrezi asupra celor mai importante. Bazat pe aceast lucru, scrie o listă cu trei cele mai importante sarcini care au nevoie de finalizare în ziua următoare.

 1. Seteaza alarme pentru tot.

Seteaza alarme pentru a evita să fii prins într-o activitate de dimineața. Știi la ce oră trebuie să iesi din casă pentru a ajunge la timp la birou, astfel seteaza alarmele în funcție de acest lucru.

 1. Seteaza ceasul cu putin înainte.

Iată un truc de rutină, care funcționează simplu: seteaza toate ceasurile înainte cu cel puțin 15 minute. Acest lucru te va ajuta sa te pregatesti fara sa fii presat de timp.

http://www.success.com/article/11-morning-routine-hacks-to-get-you-out-the-door-faster

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =