sclavii stagiari

worker-uk

Stagiarii din Marea Britanie se plâng că sunt trataţi pe „nedrept”
Potrivit unui studiu realizat de OnePoll pentru biroul Mediului de Afaceri, aproape o treime din companiile din Marea Britanie tratează stagiari pe ” nedrept “. Sondajul, care a chestionat 1.500 de persoane, arată că trei din zece stagiari ( 31,6 % ), se simtit exploataşi de angaţii firmelor respective.

De asemenea, studiul a relevat faptul că peste unul din sapte angajatori ( 14,2 %) nu dau stagiarilor oportunitatea să înveţe în timpul de muncă ales, din care ” Stagiarii pot să obţină satisfacții și experiențe utile atât pentru ei înşişi cât si pentru companie, astfel o minoritate semnificativă de plasamente îi folosesc drept forță de muncă ieftină, oferindu-le experiențe şi beneficii puține la locul de muncă “, a declarat David Saul, director executiv al Mediului de Afaceri .

” Trebuie să recunoaștem că stagiile sunt o afacere cu două sensuri: o pereche de mâini în plus pentru companie, în schimbul unei experiențe utile și de preferință, un fel de compensație la locul de muncă “, a mai adăugat acesta. De asemenea, studiul a constatat ca doar doua cincimi din întreprinderi (40,3%), platesc stagiari cu salariul minim pe economie (SME) sau puţin peste.

În schimb, 11,5% dintre angajatori plătesc “o sumă simbolică”, 5,2% o compensație pur și simplu pentru călătorie, iar 21,2% nu dau nimic stagiarilor. Studiul a fost relizat după ce deputatul conservator Alec Shelbrooke a introdus regula Ten Minute Rule Motion, în Camera Comunelor pe 13 mai, care face apel pentru interzicerea stagiilor neplătite. Camera a votat cu 181 la 19 , aşadar regula va înainta. În cazul în care propunerea, va trece în lege, angajatorii vor fi obligaţi, ca după o lună de muncă, să plătescă stagiarii cu cel puţin un salariu minim pe economie.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-companies-give-interns-menial-work-treat-them-unfairly-1448841

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =