12.000 atacă Facebook

43526790

12.000 atacă Facebook
Pentru Facebook, acesta este, probabil, un coșmar. Deja mai multe mii de utilizatori susține acțiunea de clasă pentru protecția datelor în Austria. Dacă va avea succes, fiecare dintre denunțători va primi bani.

Activiștii austrieci privind confidențialitatea au găsit în câteva zile mai multe mii de suporteri pentru un proces comun împotriva rețelei online Facebook. Max Schrems, inițiatorul mișcării a declarat că în prezent s-a ajuns la aproximativ 12.000 de participanți, iar organizatorii se declară surprinși de feeback-ul pozitiv.

Schrems a chemat la sfârșitul săptămânii trecute susținători care să se alăture în procesul împotriva rețelei online Facebook la tribunalul Comercial din Viena. El denunță încălcări ale securității datelor de pe Facebook și cere o compensație simbolică de 500 de euro pentru fiecare participant la acțiune.

Potrivit acestuia, fiecare adult utilizator privat al Facebook care nu locuiește în Canada sau SUA, poate participa la proces. Utilizatorii din America de Nord au o relație contractuală cu Facebook cu sediul în Statele Unite ale Americii. Restul lumii are un contract cu Facebook Irlanda. Cu toate acestea, acțiunea este îndreptată numai împotriva biroului Facebook Irlanda, care își are sediul la Hanover Quay din Dublin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/12-000-wollen-gegen-Facebook-klagen-article13364821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =