1,2 milioane de vehicule din Marea Britanie au fost implicate în scandalul VW

Snapshot 2015-10-01 10-44-36

1,2 milioane de vehicule din Marea Britanie au fost implicate în scandalul VW

Volkswagen a anunțat că aproape 1,2 milioane din vehiculele sale vândute în Marea Britanie sunt echipate cu software-ul din spatele scandalului emisiilor. Acesta include autovehiculele cu motor diesel, sub marca VW, Audi, Seat si Skoda, precum și vehiculele comerciale VW.

În următoarele câteva zile, compania va da comercianţilor cu amănuntul numerele de identificare a vehiculelor, şi va veni cu un proces în faţa proprietarilor pentru a verifica dacă vehiculele lor sunt afectate. VW va începe apoi contactarea proprietarilor.

Compania a subliniat faptul că toate vehiculele sunt încă în siguranță și reglementare tehnică.

VW intentioneaza să-şi prezinte planurile pentru rezolvarea problemelor cu vehiculele afectate în faţa autorităţilor de reglementare luna viitoare. Tot miercuri, compania a dat detalii cu privire la numărul de vehicule afectate în alte țări. În Franța au fost afectate 984,064 vehicule.

În Republica Cehă, unde a apărut marca Skoda, ministrul Transporturilor Dan Tok a declarat că 148.000 de vehicule au fost implicate, dintre care 101,000 au fost Skoda. Distribuitorul VW din Portugalia, Siva, a anuntat ca a vandut 94,400 de vehicule cu software-ul modificat.

Aceasta înseamnă că Marea Britanie este a doua cea mai afectată ţară -până în prezent, în urma Germaniei, unde 2,8 milioane de vehicule vor trebui rechemate. Acțiunile Volkswagen au scăzut cu aproape 40% de la izbucnirea scandalului pe 18 septembrie.

http://www.bbc.com/news/business-34399503

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =