CANCERUL LA REFUGIATI SI SOLUTIILE GASITE

_75068475_refugeesc

Refugiaţii lupta cu cancerul
Există o “cerere mare” pentru tratamentul cancerului în rândul refugiaților, şi este de multe ori dificilă de îndeplinit, spun expertii. Bolile infecțioase și malnutriția se găsesc în prim plan în Centrele de sănătate pentru refugiaţi. Lancet Oncology, comisarul Națiunilor Unite pentru Refugiați declară că, această boală a devenit o problemă majoră pentru țările gazdă, care de multe ori lupta pentru a face față. Finanţarea de sisteme inovatoare și chiar de ocrotire în taberele de refugiați ar putea aduce multe beneficii, mai adaugă acesta.

O echipa condusa de Dr. Paul Spiegel a analizat cererile de finanțare depuse la Comitetul de îngrijire excepțională UNHCR ( ECC ). Astfel, ECC a evaluat 1.989 cereri din partea refugiaților din Iordania, pentru tratament între anii 2010 și 2012. Aproximativ un sfert dintre acestea ( 511 ) au fost pentru cancer, la sân și cancerul colorectal. Aproximativ jumătate din aceste cazuri au fost aprobate și finanțate. Cererile de finanțare au fost respinse în cazul în care pacientul a avut un prognostic slab sau tratamentul a fost prea costisitor. Cele mai mari sume aprobate în cazurile individuale, au fost 4.626 dolari in 2011, și 3.501 dolari în 2012.

Autorii fac apel pentru prevenirea cancerului si pentru imbunatatirea tratamentelor in rândurile de refugiați prin: utilizarea unor sisteme de finanțare inovatoare, o mai bună îngrijire primară in tabere, inclusiv de ocrotire, cum ar fi mamografii și dezvoltarea de registre de cancer bazate pe sisteme electronice, pentru a preveni întreruperea tratamentului.

http://www.bbc.com/news/health-27543868

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 66