VENEZUELA INDATORATA FIRMEI GERMANE LUFTHANSA

Soldiers checks the luggage of passengers at a security checkpoint at Simon Bolivar airport in La Guaira outside Caracas

Prețurile zborurilor din Venezuela
Guvernul venezuelan încearcă să rezolve disputa datoriei cu companiile străine. Prețul biletelor de avion ar putea crește cu aproape 400%. Pentru majoritatea venezuelenilor prețurile biletelor de avion vor deveni astfel prohibitive.

Guvernul venezuelan vrea să ramburseze o parte din datoria față de companiile aeriene străine, precum și să permită o creștere masivă a prețurilor la biletele de avion. Ministrul Finanțelor, Rodolfo Marco torres a spus că șase companii aeriene din America Latină ar trebui să își restituie încasările din anii 2012 și 2013. În același timp, Asociața Venezuelană a Liniilor Aeriene (ALAV) a anunțat că prețurile la biletele de avion vor fi fixate din luna iulie la o rată de schimb de aproximativ 4 ori față de dolar.

Fundalul creșterii dramatice este litigiul de lungă durată dintre guvernul venezuelan și companiile aeriene străine. Acestea trebuiau să vândă bilete în Venezuela în moneda națională Bolivar, care suferă însă în ultima vreme de o inflație masivă. Răscumpărarea în dolari este posibilă doar cu aprobarea guvernului, care a fost cu greu obținută. Conform liniilor aeriene, Venezuela are de achitat datorii în sumă de 4 miliarde de dolari, chiar și catre compania germană Lufthansa. Prin urmare, multe companii aeriene și-au redus activitatea sau chiar s-au retras din țară.

Aparent, guvernul încearcă acum mai presus de toate să prevină evadarea în continuare a companiilor regionale.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/venezuelas-flugpreise-koennten-sich-verfuenffachen-a-972032.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1