13 companii au format, la Davos, consiliul investitorilor în produsele pe bază de hidrogen

IMG_0596

Toyota Motor Corp., BMW şi alţi trei producători de maşini, împreună cu companii petroliere şi gaziere precum Royal Dutch Shell şi Total intenţionează să investească împreună 10 miliarde de euro în produse pe bază de hidrogen în următorii cinci ani, potrivit Bloomberg.

În total, 13 companii energetice, industriale şi de transport vor forma un consiliu care va avea ca temă hidrogenul, pentru a evidenţia beneficiile pe care le-ar avea pentru public trecerea la surse de energie mai puţin poluante, potrivit unei declaraţii comune făcute la Forumul Economic Mondial de la Davos.

„Domeniul energetic se transformă foarte, foarte rapid”, a declarat directorul executiv al companiei Shell, Ben Van Beurden, adăugând că hidrogenul are un potenţial semnificativ.

Toyota intenţionează să elimine 90% din emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor până în 2050. Producătorul de maşini susţine că este mult mai probabil să convingă consumatorii să folosească maşini hibrid care combină un motor electric pe bază de baterie şi un motor convenţional, cu ardere internă, cu benzină decât maşini electrice cu motor pe bază de baterie.

Pe lângă beneficiile remarcate la nivelul transporturilor, hidrogenul are potenţialul de a reduce emisiile de carbon în mai multe industrii, a declarat Takeshi Uchiyamada, preşedintele Toyota şi copreşedintele consiliului.

BMW AG, Daimler AG, Honda Motor Co., şi Hyundai Motor Co. vor face parte din consiliu, alături de Toyota. Alţi membri sunt companiile petroliere şi gaziere Air Liquide SA şi Linde AG, compania minieră Anglo American Plc, firma energetică Engie SA, firma de transporturi Alstom SA şi producătorul de motociclete şi echipamente Kawasaki Heavy Industries Ltd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 39