CAMERON SI MERKEL CAUTA SOLUTII PENTRU VIITORUL UE

1963

David Cameron și Angela Merkel discuta despre viitorul UE
Împreună cu alţi lideri, prim-ministrul David Cameron şi cancelarul german Angela Merkel, călătoresc în Suedia pentru discuții privind viitorul Europei. Acesta va argumenta împotriva numirii lui Jean-Claude Juncker, ca viitor președinte al Comisiei Europene. Angela Merkel însă, a sprijinit public fostul premier al Luxemburgului, Juncker, în candidatura comisiei numită de către grupuri de partid din Europa. Contrar, Cameron crede că Juncker i-ar putea bloca propunerile de reformă.

Prim-ministrul suedez Fredrik Reinfeldt și prim-ministrul olandez Mark Rutte vor lua, de asemenea parte la discuţii. Liderii UE si-au numit în mod tradițional seful Comisiei, pe cont propriu, dar acum trebuie să “țină seama” de rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, în conformitate cu noile norme.

Gruparea Partidul Popular European, în care Juncker este un membru, a câștigat cel mai mare număr de locuri în sondaje. Gruparea de centru-dreapta include, de asemenea, partidul Creștin-Democrat al doamnei Merkel.

http://www.bbc.com/news/uk-politics-27757991

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 31 =