S-A IMPLANTAT CEL MAI MIC STIMULATOR CARDIAC DIN LUME

_75397136_pacemaker

Cel mai mic stimulator cardiac din lume a fost montat pentru prima dată în Anglia
Stimulatorul cardiac, cel mai mic din lume a fost montat la spitalul Southampton General, în interiorul inimii unui pacient din Marea Britanie, au spus medicii. Cardiologul consultant Prof John Morgan a declarat ca procedura a fost un “moment de reper”, iar dispozitivul a fost “nu cu mult mai mare decât o pastila de antibiotic”, reprezentând o zecime din dimensiunea modelelor tradiționale.

În prezent, stimulatoarele cardiace, care folosesc impulsuri electrice pentru a reglementa bataie a inimii, sunt introduse sub piele și conectate la inima prin intermediul unei fibre de carbon. Acesta transmite semnale electrice pentru a corecta bataile lente sau neregulate ale inimii, dar pot solicita înlocuirea dacă firele se dislocă sau se rup.

Noul dispozitiv poate fi implantat direct în inimă și furnizează impulsuri electrice de la un electrod, eliminând necesitatea unui fibre de carbon.
Profesorul Morgan spune: “În plus, pe lângă avantajele de dimensiune a dispozitivului și tehnologia wireless, procedura reduce riscul de infectare și timpul de recuperare prelungit. Acesta este un pas important in tratamentul pacientului și un punct de reper pentru managementul de ritm cardiac din Marea Britanie.”

http://www.bbc.com/news/uk-england-hampshire-27763063

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 69