LICOPENUL DIN ROSII AJUTA LA INIMA

_75397454_tomato_slices-spl-1_75397454_tomato_slices-spl-1_75397454_tomato_slices-spl-1_75397454_tomato_slices-spl-1_75397454_tomato_slices-spl-1

Pilula din tomate previne apariţia afecţiunilor cardiace
Oamenii de ştiinţă britanici spun că un supliment alimentar obţinut din roşii, luat zilnic, poate întârzia apariţia afecţiunilor cardiace, precum şi a accidentelor vasculare cerebrale. În cadrul studiului, expertii au testat pilula din tomate în comparaţie cu un medicament inactiv, pe 72 de adulţi, în urma căruia au constatat îmbunătăţirea funcţionării vaselor de singe, în râdul celor care au luat suplimentul alimentar din roşii. Pilula conține licopen, un antioxidant natural care oferă, de asemenea culoarea roșie a tomatelor.

Expertii au suspectat de ceva timp ca licopenul ar putea fi bun pentru a evita boli, inclusiv anumite tipuri de cancer si  boli cardiovasculare. Exista unele dovezi că dieta în stil mediteranean, care este bogata în tomate ( și alte fructe și legume şi ulei de măsline), este benefica pentru sănătate.
Ce este licopenul? Un antioxidant natural – substanță gandită pentru a proteja celulele organismului. Se gaseste in rosii, dar, de asemenea, în caise, pepene verde și papaya, precum grapefruit roz. Conținut de licopen variază în funcție de varietatea de tomate și modul în care este pregătită de ex. piure, ketchup, fierte sau crude.

Cercetatorul, Iosif Cheriyan a declarat ca rezultatele, publicate în jurnalul PLoS One, au fost promițătoare, dar a adăugat: “Pilula din tomate luată zi de zi nu este un substitut pentru alte tratamente, dar poate oferi beneficii adăugate luate împreună cu alte medicamente’’.
Profesorul, Jeremy Pearson de la British Heart Foundation spune că sunt necesare studii mari pentru a vedea dacă acest lucru ar putea deveni o optiune viabila pentru pacienti.

http://www.bbc.com/news/health-27762995

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 49