PAPA FRANCIS SI MARIJUANA

140411105536-02-pope-francis-year-restricted-horizontal-gallery

Papa Francisc se opune legalizării drogurilor recreaţionale
Acesta este mesajul Papei Francisc care părea să îl trimită, vineri, parlamentarilor, declarând că tendința de creștere la nivel mondial față de legalizarea drogurilor recreationale este o idee foarte, foarte proastă.
“Dependența de droguri este un lucru rău, și răul nu poate da nici un compromis sau randament “, a declarat el participanților la Conferința Internațională Drug Enforcement în Roma.

Apelul Papei nu este deloc șocant. Francis a vorbit despre pericolele consumului de droguri .
Două state din SUA – Colorado și Washington au legaliazat marijuana, și multe alte state, orașe și țări au dezincriminat utilizarea drogurilor sau au plănuit să facă acest lucru.
Uruguay a adoptat o lege în decembrie pentru a crea o piață reglementată de marijuana. Oficialii jamaicani au declarat că, în această lună au de gând să modifice legea si să dezincrimineze utilizare drogurilor.

Și opinia publică si-a exprimat acordul cu planurile politicienilor. În ianuarie, un sondaj CNN / ORC International a constatat că 55% dintre respondenți vor ca marijuana să fie legalizată. Dar Francis a declarat că astfel de politici sunt “nu numai extrem de discutabile din punct de vedere legislativ, dar nu reușesc să producă efectele dorite.”

http://edition.cnn.com/2014/06/20/justice/pope-francis-legalized-drugs/index.html?hpt=hp_t3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 67