Renault Next 2 permite rulare autonomă bazându-se pe sistemul GPS

Chairman and CEO of the Renault-Nissan Alliance Ghosn and French Minister for Industrial Recovery Montebourg visit the Renault automobile factory line which produces the Zoe electric car in Flins

Alianţa Renault-Nissan face progrese importante
Veniturile alianţei Renault-Nissan au crescut cu 6,7 la sută anul trecut, după ce primele vehicule create de fuziunea producătorilor au fost scoase in vânzare, au declarat miercuri companiile. Astfel, veniturile Alianței a crescut la 2.87 miliarde de euro, in 2013, de la 2.69 miliarde cu un an mai devreme. Vice presidentele Alianţei, Christian Mardrus spune că in acest an totalul veniturilor ar putea atinge directiva de 3,5 miliarde de euro. Parteneriatul incheiat în urmă cu 15 ani, dă speranţe de reusită tot mai mari companiilor, directorul executiv Carlos Ghosn combină mai multe operațiuni în domenii precum producție, dezvoltare, achiziții și resurse umane.

În prezent, Renault deţine prototipul Next 2, dezvoltat pe baza electricului Zoe. Conceptul permite rulare autonomă la viteze mai mici de 30 de km/h, bazându-se pe sistemul GPS, pe camere video şi pe senzori. Chiar şi în aceste condiţii şoferul trebuie să se afle permanent în spatele volanului. Şi Nissan lucrează la o tehnologie autonomă care ar urma să debuteze pe un model deja existent în 2020.
http://www.nytimes.com/reuters/2014/07/02/business/02reuters-renault-sa-nissan-savings.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16