15 “mici patroni” pregatiti de “MARII PATRONI” prin Fundatia ALTERNATIVE ROMANIA si FPB

far 2014

În spatiile modernizate ale CETATII ORADEA, in perioada 14-18 iulie 2014, in colaborare cu Federația Patronilor Bihor (FPB), Fundația Alternative România (FAR), a organizat „Tabăra de Vară a Tinerilor Antreprenori”.

FAR ROMARKETING TABARA ANTREPRENORILOR

Prima ediție a format micii afaceristi sa devina mari oameni de business. Am vazut planuri de afaceri scrise frumos cu mana pe hartie A1, nu pe computer, de parca ar fi stiut despre NSA si spionajul in afaceri (vezi noul trend al masinilor de scris aici).

2014-07-18 11.32.19 copy

Au fost 15 tineri de 13-15 ani cu multa imagnatie si curaj in expunere, rezistand cu brio intrebarilor a trei veterani in afaceri precum Vasile Fonoage (CESAL), Florin Balint (SOLECS), Sorina Bradea (ROMARKETING). Cei 15 au fost organizati in trei echipe, deoarece afacerile se fac in echipa, ca sa nu spun grup, pentru ca ma refer la cele legale -:).

2014-07-18 11.32.40 copy

Sugestiile de afaceri, concretizate in trei planuri de afaceri, cu tot ce trebuie, grup tinta, marketing, buget,…etc. au avut drept scop solutii la mintea lor, imbunatatita prin cursurile profesional organizate de FAR, pentru promovarea Cetății Oradea și atragerea turiștilor spatiile proaspat restaurate.

2014-07-18 11.46.44

Ideile au inclus acțiuni de voluntariat, evenimente medievale, organizarea si amenajarea de spații pentru petrecerea timpului in legatura directa cu mediul si istoricul de sute de ani al Cetatii Oradea, ori articole cum e cel din imagine.

2014-07-18 11.47.55

Aparent o joaca, tabara antreprenoriala cu sprijinul FPB se anunta inovativa si chiar cu sugestii de un pragmatism interesant pentru investitori potentiali.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…foarte potrivita cu evenimentul de mai sus,,,,,,o modalitate de angajare…

Cum sa angajati omul potrivit la locul potrivit: se iau circa 100 caramizi fara nici o aranjare prealabila, se pun intr-o camera inchisa, avand doar o singura fereastra.Sunt trimisi 2 – 3 candidati in camera si se inchide usa.Sunt lasati acolo singuri timp de 6 ore, apoi se analizeaza situatia.

– Daca au numarat caramizile – Sunt buni la departamentul Contabilitate.

– Daca le renumara – La Audit.

– Daca au facut un haos total – caramizi peste tot – inginerie.

– Daca au aranjat caramizile intr-o ordine stranie – Planificare

– Daca arunca unul in altul cu caramizi – operativi.

– Daca dorm – Receptie.

– Daca au spart caramizile in bucati – Tehnologia informatiei.

– Daca stau de pomana – Resurse umane

– Daca se jura ca au incercat diferite combinatii, desi nici o caramida nu a fost mutata din loc – Vanzari

– Daca au plecat deja acasa pentru ziua respectiva – Marketing.

– Daca se uita pe fereastra – Planificare strategica

– Si ultimii, dar nu cei din urma: Daca stau de vorba unul cu altul, dar caramizile nu au fost atinse – Felicitati-i si puneti-i in TOP Management.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 43 =