15 milioane de dolari pentru mașini electrice cu încărcare rapidă

Departamentul American de Stat pentru Energie a anunțat că are o nouă inițiativă de finanțare care are rolul de a accelera dezvoltarea a ceea ce se numește “Extreme Fast Charging” (XFC). În total DoE vrea să acorde 15 milioane de dolari pentru dezvoltarea de sisteme de încărcare rapidă pentru automobile, precum și pentru dezvotlarea de baterii capabile să suporte un astfel de proces.

Fiecare arie de interes are cerințe specifice și obiective tehnice pentru a fi eligibile pentru finanțare. Pentru sistemele de încărcare XFC, DoE caută tehnologii care să ofere timpi de încărcare jumătate din cât avem în prezent pe piață. În mod specific, dezvoltatorii trebuie să identifice vehicule electrice de tip plug-in și să propună tehnologii care să îmbunătățească timpii de încărcare, să demonstreze tehnologia, să utilizeze curent electric sub limita de 400 de amperi și să descrie locații prevăzute pentru stații de încărcare, care să aibe impact asupra infrastructurii existente.

De asemenea, prin intermediul proiectului XFC departamentul își dorește să extindă capacitatea bateriilor cu cel puțin 50% cu o rată de încărcare de 3C sau mai mult. Numeroase companii, inclusiv producători auto, lucrează la ceea ce DoE numește XFC, dar este de așteptat ca tehnologiile de încărcare ultra-rapidă să aibe nevoie de noi tehnologii sau substanțe chimice.

http://www.greencarreports.com/news/1113514_energy-dept-to-award-15-million-for-very-fast-electric-car-charging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =