Statul britanic începe vizita în India

_76087340_98966434

Osborne și Hague încep vizita în India
Cancelarul britanic George Osborne și Secretarul de Externe William Hague, vor efectua începând de luni, o vizită de două zile în India. Scopul vizitei este căutarea de noi oportunități de investiții pentru firmele britanice din sectorul de apărare și a infrastructurii Indiei, și de a atrage investiții indiene în Marea Britanie.

Vizita este făcută după ce un nou guvern condus de Narendra Modi a preluat conducerea în India, a treia cea mai mare economie din Asia. De asemenea, este de aşteptat ca noul guvern, Modi să anunțe noi reforme pentru a stimula creșterea economică.
“Eu cred că o relație mai puternică cu Marea Britanie va contribui la noua politica economică a guvernului indian,” va spune Osborne într-un discurs în timpul vizitei, în conformitate cu extracte publicate în avans de Ministerul de Externe al Marii Britanii.

Economia Indiei a luptat în ultimii ani, cu creșterea presiunilor asupra prețurilor și probleme cu birocrația și corupția, ceea ce a afectat încrederea investitorilor străini. Cu toate acestea, o victorie răsunătoare pentru Janata, Partidul condus de Modi Bharatiya (BJP) în recentele alegeri generale a stârnit speranțe de o renaștere a economiei Indiei. Atât investitorii străini și locali au speranța că Modi va introduce reforme noi și va stimula investițiile în sectoarele-cheie pentru a ajuta la creșterea economică. Ca rezultat, mai multe țări sunt dornice şă reia relațiile cu noul guvern din India și să deschide noi oportunități de afaceri.
http://www.bbc.com/news/business-28189305

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 43