Avioane cu tutun

32649101

Avioane cu tutun

Arderea tutunului este interzisă la bordul celor mai multe companii aeriene. Dar acest lucru s-ar putea schimba din moment ce producătorul american de aeronave, Boeing, plănuiește să folosească planta ca materie primă pentru bio-kerosen. Dar și alte plante exotice sunt potrivite.

Producătorul de aeronave Boeing din SUA intenționează să producă bio-combustibil din plante de tutun. Pentru acest proiect, compania a anunțat o colaborare cu compania aeriană South African Airways și cu producătorii de bio-combustibili din Olanda, SkyNRG.

O plantă de tutun hibrid, liberă de nicotină, numită Solaris este deja crescută în Africa de Sud, spune într-o declarație comună a companiei. În primul rând ar trebui obținute semințele plantei ce urmează să dea bio combustibilul, apoi restul ingredientelor.

Odată cu utilizarea de bio-combustibil ar urma să fie reduse emisiile de dioxid de carbon daunătoare pentru climă. Utilizarea sa a fost aprobată încă din 2011. Companiile aeriene au continuat de atunci peste 1500 de zboruri pe jet-uri cu combustibil verde.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boeing-will-Flugzeuge-mit-Tabak-betanken-article13379661.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35