Egiptul semnează cu şase firme internaţionale pentru a construi noul Canal Suez

 

336203_img650x420_img650x420_crop

Egiptul semnează cu şase firme internaţionale pentru a construi noul Canal Suez

În cursul zilei de sâmbătă Egipt a semnat contracte cu șase firme internaționale pentru a construi noul Canal Suez, proiect pilot în programul președintelui Abdel Fattah al-Sisi, cu scopul de a revigora o economie afectată de ani de frământări politice.

Cele şase companii sunt: National Marine Dredging NMDC.AD din Emiratele Arabe Unite (EAU); Royal Boscalis Westminster (BOSN.AS) și Van Oord, ambele cu sediul în Țările de Jos; Jan de Nul Group și Deme Group, ambele din Belgia; și cu sediul în SUA, Great Lakes Dredge și Dock Company (GLDD.O).

Generalul- Locotenent Mohab Memish, șeful Autorității Canalului Suez, a anunțat consorțiul, la o conferință de presă în Cairo, alături de prim-ministruL Ibrahim Mehleb. Egiptul speră că noul canal va dubla veniturile pe căile navigabile până în 2023 la 13,5 miliarde dolari de la 5 miliarde dolari. De asemenea, planuieşte să dezvolte 76.000 de km pătrați, într-un centru industrial și logistic internațional pentru a atrage mai multe nave și de a genera venituri.

Memish nu a oferit detalii financiare despre contractele semnate, dar a anunţat că firmele vor începe lucrul în această săptămână. Noul canal este programat să fie finalizat până în august 2015, un obiectiv ambițios stabilit de Sisi.

http://www.nytimes.com/reuters/2014/10/18/business/18reuters-egypt-suezcanal.html?src=busln&_r=0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 12