Internetul gratuit ar urma să stimuleze economia Italiei

kostenloses-w-lan-demnaechst-am-kolloseum-in-rom-gut-moeglich

Internetul gratuit ar urma să stimuleze economia Italiei

Țara sud-europeană intenționează să inființeze acces gratuit la internet în centre comerciale sau aeroporturi, fapt ce ar trebui să impulsioneze economia. În altă parte există deja mult mai multe inițaitive de acest gen pentru internetul fără fir.

Este parte a digitalizării, unde Statele Unite conduc detasat. În prezent în jurul lumii se deschid în prezent tot mai multe puncte de acces liber la internet. Prin aceste HotSpots utilizatorul poate naviga pe internet prin intermediul unei game variate de dispozitive precum smartphone, laptop sau tablete. Avantajul acestui tip de conexiune este în primul rând gratuitatea și faptul că viteza de conexiune este în general mai mare decât în cazul unei conexiuni mobile 3G/4G. Pentru că în general în majoritatea locațiilor din afara orașelor importante conexiunea la internet mobil este lentă, așa numitele WiFi HotSpots sunt de regulă mai rapide și mai puțin enervante.

După datele companiei de cercetaer ABI Research existau anul trecut peste tot în lume 4,2 milioane de astfel de puncte de acces, instalate de companii de telecomunicații dar și de terți. Până în anul 2018 numărul acestora ar putea ajunge la aproximativ 10,5 milioane și deci astfel să se dubleze. Fix 70% din punctele de acces se găsesc în prezent în țări din Asia, ceva peste 12 procente în țări din America Latină și 9 procente în Europe, pe când în America se regăsesc doar 8,7% din aceste puncte de acces gratuite.

Acum planuiește și Italia să promoveze dezvoltarea internetului în spații publice. Agenția de știri Reuters a raportat o inițiativă legislativă care dorește să fie adoptată de Parlamentul de la Roma anul viitor sub forma unei legi. Planul este de a ofeir conexiune gratuită la internet prin intermediul rețelelor radio în interiorul mall-urilor, în taxi, aeroporturi, tribunale sau alte locuri publice.

Proiectul ar urma să coste în jur de 5 milioane de euro. Când vine vorba de acces la internet, Italia stă foarte prost, spune deputatul Sergio Boccadutri, care activează în partidul de guvernământ, Partidul Democrat. Internetul gratuit wireless ar avea un mare impact cultural și ar ajuta economia să recupereze, începând cu industrii precum turismul.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/netzwirtschaft/oeffentliches-w-lan-gratis-internet-soll-italiens-wirtschaft-ankurbeln-13232215.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80