NOU, s-a reactivat finantarea prin programul JEREMIE

bani-euro_252760002-300x225

Ministerul Fondurilor Europene invita intreprinderile mici si mijlocii sa aplice in continuare la facilitatile de finantare JEREMIE

JEREMIE este o initiativa de sprijinire a accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii, prin instrumente financiare finantate din fondurile structurale alocate statelor membre. Prin cele trei facilitati de finantare active in Romania, JEREMIE creeaza un efect de multiplicare de pana la 5 ori pentru resursele financiare alocate si functioneaza ca o sursa de finantare adaptata riscurilor specifice sectorului IMM. Initiativa JEREMIE este finantata in Romania prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Garantia JEREMIE reprezinta 80% din valoarea creditului si poate fi obtinuta cu comision de garantare zero. Creditul garantat trebuie sa fie unul nou, urmand a fi utilizat pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, in sectoare de activitate precum industrie, comert, turism, constructii, servicii etc. Instrumentul garanteaza credite de investitii sau facilitati revolving sau non-revolving pentru capital de lucru.

Facilitatea este disponibila in prezent prin BCR si Unicredit Tiriac Bank. Prin intermediul acestei facilitati au fost acordate deja aproape 2900 de credite in valoare totala de peste 280 mil. EUR. Creditele Jeremie pot fi folosite pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu (credite revolving), pentru asigurarea capitalului de lucru, atat pentru activitati noi, cat si pentru activitati existente. Costul creditelor Jeremie (dobanda si comisioane) este cu 50% mai mic decat in cazul finantarilor acordate in conditii standard. Creditele sunt disponibile prin intermediul: Banca Transilvania, BRD Societe Generale, CEC Bank, ProCredit Bank si Raiffeisen Bank.

Prin intermediul acestei facilitati, care este disponibila de cateva saptamini, au fost acordate deja peste 250 de credite in valoare totala de peste 33 mil. EUR.

—————————————————————————————————————————————————

regular_smile……La banca se infatiseaza un batranel care cere sa i se acorde un credit destul de mare. Putin jenat angajatul bancii il intreaba:
– Ce varsta aveti?
– 85 de ani, raspunde senin batranelul.
– Stiti, la aceasta varsta aveti nevoie de cineva care sa garanteze ca veti achita imprumutul
– A, nici o problema vin cu tata!
Blocat, functionarul exclama:
– Cu tata? Imposibil, dar cati ani are?
– 110 replica batranelul! Haideti va rog, insista el, stiti avem nevoi de bani pentru nunta bunicului
Din ce in ce mai uimit, angajatul bancii intreaba:
– Dar cati ani are bunicul dvs?
– 140, veni raspunsul
– 140?? si la varsta asta vrea sa se insoare?
La care batranelul raspunse facand cu ochiul:
– Ei, nu prea vrea el, dar il forteaza parinii!I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 32 =