13 milioane de germani riscă sărăcia

 

Armut-Deutschland

13 milioane de germani riscă sărăcia

În ciuda unei bune conjuncturi, milioane de germani au atât de puțini bani încât pot aluneca oricând într-o zonă de sărăcie. În restul Europei situația este însă mai proastă, în special pentru femei.

În ciuda situației relativ bune de pe piața forței de muncă, aproape fiecare al șaselea cetățean german este amenințat de sărăcie. 13 milioane de oameni sunt expuși riscului, aproximativ 16,1% din populație, potrivvit Biroului Federal de Statistică cu statistici din 2013. Cei ce au un loc de muncă sunt relativ rar în primejdie. Acolo doar 8,6% sunt la risc, șomerii pot ajunge acolo în proporție de 69,3%.

Creșterea economică și ocuparea forței de muncă nu depinde de locație. Procentul de persoane aflate în risc de sărăcie este la fel de mare ca și în anul 2012. Riscul în cazul familiilor monoparentale, a persoanelor singure și a femeilor este deosebit de mare. 35,2% din familiile monoparentale pot aluneca ușor în sărăcie potrivit cifrelor, iar în cazul persoanelor singure, riscul se ridică la 31,9%.

Copii reduc riscul de sărăcie. Doar 11,1% din toate familiile cu un copil sunt amenințate de sărăcie, potrivit sondajului. În cazul familiilor cu doi copii, procentul este de chiar 8,5%. Acest lucru se poate datora faptului că se acord mult mai multe beneficii de stat către familii decât către persoanele singure.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/13-Millionen-Deutschen-droht-Armut-article13857846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 96