Crește numărul autorizațiilor de construcție

img_0019

Dobânzile mici pun pe foc piața imobiliară. În anul 2016 au fost emise fix 300.000 de autorizații de construcție. Ceea ce nu s-a mai întâmplat de 17 ani. Cu toate acestea, nu este nici pe departe suficient.

Dobânzile reduse și nevoia de cazare a refugiaților a alimentat un boom al construcțiilor în Germania. În primele nouă luni ale anului au fost autorizate atât de multe locuințe cum nu s-a mai întâmplat din anul 1999. În special numărul locuințelor și caselor pentru mai multe familii a crescut, pentru un total de 276.297, după cum raportează Biroul Federal de Statistică.

Ceea ce reprezintă o creștere cu 53.500 de locuințe față de aceeași perioadă a anului precedent. În cifrele pentru locuințe sunt incluse și persoanele refugiate. Numărul de locuințe în această categorie relativ mică a crescut cel mai puternic, cu 129,6 procente pentru un total de 18.400. Însă în acest domeniu numărul de autorizații nu este suficient pentru a satisface nevoia de locuințe la prețuri accesibile, în special în zonele urbane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Baugenehmigungen-steigt-article19122926.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 7 =