20 de miliarde de euro pentru băncile italiene

67407877

Guvernul italian vrea să protejeze economiile cetățenilor printr-un pachet de ajutor pentru bănci. Printr-o sumă de 20 de miliarde de euro necesarul de lichidități din sistemul financiar ar trebui să fie satisfăcut. Pachetul ar trebui să ajute, printre altele, banca Monte de Paschi.

Guvernul italian vrea să salveze băncile din țară cu multe miliarde de euro: având în vedere criza bancară din Italia, noul premier Paolo Gentiloni vrea să constituie preventiv un pachet de ajutor în valoare de 20 de miliarde de euro. Este doar o măsură preventivă, spune acesta. Din punctul său de vedere guvernul este obligat să prezinte în fața parlamentului acest proiect destinat protejării economiilor realizate de cetățeni.

El speră ca toate mișcările politice din parlament să ia parte la acest proiect, spune Gentiloni cu privire la aprobarea necesară a parlamentarilor. În centrul crizei bancare italiene este în prezent banca Monte dei Paschi di Siena.

După cum a anunțat luni seara Ministerul Economiei, banii ar putea asigura necesarul de lichiditate al sistemului bancar. În afară de asta, prin aceste resurse poate fi îmbunătțit capitalul băncilor. Cea mai veche bancă din lume, Monte dei Paschi, se află de ani de zile într-o situație de criză. În vară a fost creat un plan de salvare, care prevede printre altele o majorare de capital propriu cu 5 miliarde de euro până la sfârșitul acestui an.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Italien-schnuert-20-Milliarden-Paket-fuer-Banken-article19372871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 81