20 MLD UKR

  • ukraine_hilfskreditUcraina vrea 20 de miliarde de euro de la UE

Protestele din Ucraina sunt tot mai slabe ca forță. Apar și polițiști care îngheață în frigul de afară, se retrag perioad, apoi ies din nou pe străzi. Guvernul cere un împrumut de 20 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, dar pedepsește protestatarii pro-Europa de pe străzi.

Un mesaj neașteptat vine din partea administrației de la Kiev. Ucraina dorește să obțină un angajament din partea Uniunii Europene pentru împrumuturi de urgență în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro. Sumă făcută public de primul ministru Nikolai Azarov. Acest anunț este deosebit de surprinzător deoarece guvernul a avut o reacție dură față de protestatarii pro-Europa.

Președintele ucrainian, Viktor Ianukovici a oprit la sfârșitul lunii noiembrie negocierile pentru un acord de asociere pe termen lung planificat cu Uniunea Europeană și a declanșat astfel proteste în masă. Opoziția a cerut demisia, pentru că acesta nu a deschis mai mult țara către vest, așa cum a promis ci dimpotrivă, a îndreptat-o mai mult către Rusia.

Protestele, odată pașnice, au devenit din ce în ce mai violente. Primăria capitalei Kiev a fost ocupată de protestatari și au existat de asemenea ciocniri violente între forțele de securitate și protestatari. Sutele de forțe de securitate au folosti bastoane împotriva protestatarilor. Cetățenii pro-europeni s-au apărat de asemenea în fața clădirii ocupate cu bastoane și spray-uri. În cele din urmă ofițerii de poliție au luat cu asalt primăria, dar s-au retras mai târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 11 =