200 & UN HTC

  • bild_0HTC se concentrează pe smartphone-uri de 200 de dolari.

 

Producătorul taiwanez de telefoane mobile, HTC, a înregistrat o scădere a profiturilor cu 70%, după care acestea și-au revenit cu alte 40 de procente, iar acum compania este amenințată de o scădere cu a veniturilor cu până la o cincime. Urmează vremuri grele pentru HTC. Iar la vremuri noi, este nevoie de strategii noi. HTC nu va mai produce smartphoneuri de lux și se va îndrepta către țările sărace sau în curs de dezvoltare.

 

HTC vrea să pună capăt declinului folosindu-se de modele ieftine de smartphone. După mai mult de doi ani de zile de declin, compania speră că telefoanele din clasa medie vor aduce redresarea necesară. Obiectivul companiei este de a vinde mai multe dispozitive mobile în țările emergente și dezvoltate din gama de preț 150-300 de dolari, conform anunțului companiei.

 

Până în prezent HTC era binecunoscut ca un furnizor de dispozitive mobile de lux, dar are parte de o concurență puternică din partea producătorului chinez cu modele mai ieftine, Xiaomi și pe piața mondială din partea giganților Samsung și Apple, cu care este tot mai dificil să concureze în ultima vreme. Grupul se aștepată pentru trimestrul curent la o scădere a vânzărilor cu până la o cincime.

 

Președintele și co-fondatorul grupului, Cher Wang, a declarat că anul trecut mare parte din afacerile firmei a fost cu dispozitive din clasa de mijloc. Wang a anunțat intenția de a se promova mai concentrat și mai agresiv pe viitor. Directorul financiar al HTC, Chialin Chang, este optimist față de aceste schimbări, iar el consideră că pot aduce revenirea companiei, în ciuda trendului negativ. Acesta crede că marjele de profit ar putea crește din nou în anul 2014.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/HTC-setzt-auf-200-Dollar-Smartphones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 33