2000 de filiale Volksbank ar putea fi închise

65295056

Tranziția spre mediul digital pune probleme pentru modelul de afaceri al băncilor. Tot mai puțini clienți vin în filialele băncilor. Volksbank precum și alte bănci private aleg să își reducă semnificativ din rețeaua de puncte de prezență.

Volksbank și Raiffeisen din Germania își vor închide până în 2021 circa 2000 de filiale. Acest lucru a fost anunțat de către Wolfgang Kirsch, șeful DZ-Bank pentru publicația Rheinischen Post. DZ-Bank este instituția centrală a băncilor cooperatiste din Germania. Din cele 12.000 de reprezentanțe, în cinci ani vor rămâne poate doar 10.000, spune Kirsch pentru ziar.

Astfel băncile cooperatiste își accelerează procesul de reducere a numărului de filiale. Între anii 2004 și 2014 băncile au închis deja 2000 de unități de prezență. În urmă cu câteva luni Asociația Federală a Volksbank-urilor a anunțat că în următorii trei ani circa 10-20% din joburi din băncile membre vor fi tăiate.

Ca motiv pentru închiderea filialelor, Kirch a declarat că în special digitalizarea joacă un rol important în acest sens, sistemele de online banking sunt tot mai utilizate. Chiar și rețeaua de filiale de la Sparkasse sau alte bănci private sunt reduse masiv în prezent din același motive.

Doar anul trecut sectorul bancar a dat afară cel puțin 13.000 de oameni, în special datorită restructurării necesare în afacerile din filiale, după cum anunță Asociația Angajatorilor din domeniul private banking. În cadrul restructurării actuale a concernului, Deutsche Bank vrea de asemenea să reducă cel puțin un sfert din cele 723 de filiale pe care le deține în prezent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/2000-Volksbank-Filialen-vor-der-Schliessung-article18357031.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 80 = 83