TO 2013 / 900

doamna-toamna_c6a774cfcec9e5STIREA UNU

TO 2013

Ediţia a XXII-a a Toamnei Orădene(TO), se organizeaza in acest an de catre Primăria Oradea, după desfiinţarea Casei de Cultură a Municipiului. Fata de alţi ani, în 2013 TO se desfasoara pe patru weekend-uri, între 20 septembrie şi 13 octombrie. TO va cuprinde Festivalul Internaţional de Teatru Oradea (20-29 septembrie), realizat cu un sfert din bugetul total al evenimentului. Festivalul teatral are trei sectiuni: Festivalul de Teatru Scurt, Festivalul de Teatru Circ (cu trupe din Franţa şi Belgia) şi Festivalul Fringe (dedicat trupelor independente).

Vineri, de la ora 14, pe Corso, pentru orădeni, vor defila statui vivante ale Companiei de Teatru Become din Sibiu, si de la ora 17, se va da startul TO cu un alai ce va porni într-o paradă prin oraş. Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 18.30, 30 de mexicani vor defila într-o paradă colorată pe Corso.

Ceea ce este inedit in aceasta editie, este miercuri, 2 octombrie, cand orădenii se vor bucura de Gheorghe Zamfir care va urca pe scenă alături de corul orădean Fiat Lux. In rest, aceleasi intimplari ca de fiecare data: Târgul de bunuri de larg consum,Festivalul Vinului 2013, Primăria oferind gratuit doar platoul din faţa Arenei” concerte in aer liber, si desigur multe gunoaie ,..dupa.

Nu stiu cum se face dar exact ce trebuia evidentiat mai mult, se trateaza superficial, ca un eveniment trecator-DRAGILOR ORGANIZATORI-ORADEA FACE 900 (NOUA SUTE DE ANI) de existenta, cred ca multi oameni de afaceri s-ar fi implicat sa-si asocieze numele cu o astfel de aniversare. Insa Primăria şi Universitatea din Oradea se multumesc sa dedice atestarii ORADIEI de 900 de ani, doar, un simpozion ştiinţific.  Incredibil, in conditiile in care in acest an, în total, Primăria a alocat totusi, 450.000 de lei organizării TO 2013. As fi vrut sa va dau un link spre site-ul evenimentului, dar un domn pe nume Oaie a afirmat ca nu este elocvent acest detaliu – atentie suntem in secolul XXI cand pe hartie se citeste din ce in ce mai putin.

STIREA DOI

A nins pe PADIS.Ca sa aveti o zi de joi adaptata umoristic la clima montana din Apuseni, iata mai departe o intimplare…..-:)

Doi betivi facuti varza, zac pe zapada. Deodata, se apropie un Saint-Bernard, urias, cu un butoias de rom la gat.
Ia uita-te, vine cel mai bun prieten al omului !
– zice unul.
Da, asa este, hic, si ia uite ce caine mare il aduce !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =