Declinul rublei afecteaza UE

Devisenreserven

Șeful IFO avertizează

Declinul rublei rusești trezește grijile experților. Importurile vor trebui reduse dramatic. În curând țara ar putea ajunge în situația de nu își mai putea achita datoria, avertizează șeful IFO, Sinn. Nu doar rușii vor avea de suferit.

Șeful institutului IFO cu sediul la Munchen, Hans-Werner Sinn a avertizat cu privire la un colaps al economiei ruse. Rezervele de valută mai ajung deocamdată , pentru a mai alimenta serviciul datoriei pentru doi ani de zile iar de excedent al balanței comerciale nu mai poate fi vorba datorită prețului la petrol care scade continuu, scrie Sinn într-o coloană de comentarii pentru Wirtschaftswoche.

Pentru a construi noi datorii, Rusia a fost obligată să reducă dramatic importurile. Care pune mare presiune pe populația rusă. Aceasta amenință societatea rusă cu o destabilizare periculoasă.

Chiar și un colaps complet al economiei ruse este acum posibil. Acest lucru are consecințe nu doar pentru băncile mari din Franța sau Austria ce au sedii în Rusia, o astfel de situație ar afecta și industria germană, care este de asemenea sensibilă. Sancțiunile occidentale pun mari presiuni asupra economiei ruse.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ifo-Chef-Sinn-warnt-vor-Kollaps-article14249521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 88