Doza de bere se întoarce

31869554

Doza de bere se întoarce

Limonada și berea de la doză sunt din nou la mare căutare printre nemți. După ce subvenția dozelor a lăsat vânzările să scadă drastic, acum această categorie se bucură de o renaștere. Unele berării au vândut din nou de două ori mai multă bere împachetată în aluminiu sau oțel.

Băutura la doză se poate confrunta pentru prima dată de la introducerea obligativității subvenției pentru doză cu o mică revenire. Anul trecut au fost vândute la nivel național 1,86 miliarde de unități potrivit Asociației Producătorilor de băuturi (BCME). Aceasta corespunde unei creșteri de 30% comparativ cu anul precedent, precum raportează Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Proporția cutiilor de bere a fost de 44,5%, sau 826 milioane de unități, potrivit Asociației, unde se înregistrează astfel o creștere de peste 54%.

Horst Zocher de la institutul de cercetare de piață GfK a spus că doza va reveni la modă. Chiar și branduri renumite de bere precum Carlsberg, Oettinger sau Radeberger înregistrează potrivit informațiilor un interes în creștere al clienților pentru doza de bere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Die-Bierdose-erlebt-ein-Comeback-article14387591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 55