26 de milioane de furturi din magazine pe an

29206927

26 de milioane de furturi din magazine pe an

Vin pe neașteptate, golesc magazine întregi și de cele mai multe ori rămân nepedepsiți: Hoții profesioniști de magazine sunt o pagubă mare pentru lanțurile de retail. Un sindicat al poliției propune o capitulare parțială a statului.

Programul prelungit și în același timp personal tot mai puțin în magazine. Comerțul german cu amănuntul face ca treaba să fie mai ușoară pentru hoți. Deși orarele de funcționare a magazinelor au fost extinse semnificativ nu au fost extinse și munca de supraveghere în același ritm, se arată într-un studiu recent al institutului de cercetare al comerțului, EHI, prezentat miercuri.

În prezent peste 98% dintre hoți rămân neprinsi potrivit experților. Institutul se plânge că este vorba în fiecare an despre 26 de milioane de astfel de crime la nivel național. Comerțul suferă de pe urma pierderilor de miliarde. În timp ce numărul furturilor minore din magazine rămâne constant, numărul furturilor organizate a crescut considerabil.

Fix 1,3 miliarde de euro investește comerțul german anual în tehnică și personal pentru protecția împotriva furturilor, dar cu toate acestea, până în prezent nu s-a reușit stoparea problemei. Personalul de supraveghere are acum mai multe tehnologii de prevenire și combatere la dispoziție, potrivit studiului.

Mărfurile sunt prezentate în mod liber pe rafturi și personalul se reduce radical, prezintă Stephan Hegger problema, acesta fiind purtătorul de cuvânt al sindicatului polițiștilor din Nordrhein-Westfalen. Dar poliția ajunge la limita rezistenței lor.

Iar pentru a reduce presiunea de pe agenții de pază, sindicatul a propus ca pentru furturile simple să se renunțe la investigații costisitoare și să se impună doar amenzi. Astfel, sindicatul din NRW este un pionier de la nivel național. Doar crimele grave precum jafurile în grup sau jafurile armate ar trebui să declanșeze anchete. Hegger spune că trebuiesc tratate diferit aceste cazuri de cele în care spre exemplu o bunicuță a uitat să își plătească untul din coș.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/26-Millionen-Ladendiebstaehle-pro-Jahr-article15316781.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 60