BUFFFF, iar s-au sucit, bacsisul nu se mai impoziteaza

bacsisurile-impozitate-de-la-1-mai-ordonanta-de-urgenta-publicata-azi-in-monitorul-oficial-304913

Ministerul Finanţelor renunţă la impozitarea bacşişului


Ministerul Finanţelor va elimina obligativitatea taxării bacşişului, a anunţat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. “Din păcate nu se poate reglementa în toate speţele sale”, a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacşişului.
El a precizat că, deşi taxarea bacşişului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă. Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operată de la 1 iunie, de către Parlament.

Teodorovici a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie.

Legiferarea bacşişului, care trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8/2015, modifică şi completează mai multe acte normative.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.

—————————————————————————————————————————————-

regular_smile…..cum ne sucim si ne complicam…

Un profesor de filozofie i-a intrebat pe studenti o singura intrebare la testul final. Acesata intrebare era:

-Cum vei demonstra ca acest scaun este invizibil?

Majoritatea studentilor au inceput sa scrie texte de 5 pagini, cu demonstratii care mai de care mai sofisticate.

Insa nota 10 a luat-o cel mai lenes student.

Stiti care a fost raspunsul lui:

-Care scaun?

Morala: Nu complica lucrurile.

——————————————————————————————————————————————

UPDATE Ministrul Teodorovici a anuntat la ora 15.30, ca a decis eliminarea taxarii bacsisului dar si introducerea unui impozit forfetar de la 1 ianuarie 2016

“Solicitarile au fost de amanare a taxarii bacsisului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxarii. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar”, a mai spus Teodorovici. Exista un proiect in Parlament care se afla la Camera Deputatilor in acest moment si vom incerca sa introducem in Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar dupa ce Patronatele din turism se vor mai uita pe text inca o data, a mai spus ministrul Finantelor.

Mohammad Murad cel care a insistat asupra anularii impozitului pe bacsis, este un om de afaceri cunoscut care a ajuns sa detina functia de presedinte in cadrul Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. In anul 1992, Murad a deschis primul lant de restaurante Springtime, dupa care acesta si-a inceput activitatea in domeniul turismului in 1998 cand a devenit actionarul principal al hotelurilor Perla si Majestic din Mamaia. Nicolae Bucovala este presedintele Asociatie Patronale Mamaia si detinatorul Hotelului Tomis din Mamaia

Reamintim ca Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionalitate Ordonanta de Urgenta 8/2015 (Ordonanta care reglementeaza taxarea bacsisului). Avocatul Poporului sustine ca Ordonanta data de guvernul Ponta “incalca principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat” si “afecteaza drepturi si libertati consitutionale, in speta accesul liber la justitie”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 76