British American Tobacco îşi extinde afacerile în Europa Centrală

_83353009_027312471-1

British American Tobacco îşi extinde afacerile în Europa Centrală

British American Tobacco (BAT) a fost de acord sa cumpere producătorul de ţigări TDR de la Adris Group din Croaţia, într-o afacere în valoare de 550 milioane de euro. Achizitia are ca scop extinderea afacerilor BAT în Europa Centrală.

TDR este principalul producător de țigări independent din regiune, cu un avans de piață în Croația și o prezență puternică în Bosnia și Serbia. Ca parte a acordului, BAT a declarat că se angajează să mențină deschisă fabrica TDR din Croația timp de cel puțin cinci ani.

Compania a declarat ca spera să beneficieze de o forță de muncă bine instruită, branduri bine stabilite și relații puternice cu distribuitorii și comercianții cu amănuntul.

O dată cu declinul fumatului in multe piete occidentale, companiile de tutun caută noi piețe sau oportunități de consolidare, în scopul de a reduce costurile și crește profiturile. Achizitia este de așteptat să fie finalizată până în luna octombrie a acestui an, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare în domeniul concurenței și acționarilor Adris Group.

http://www.bbc.com/news/business-32963910

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =