3 alimente care stimulează sănătatea creierului și au beneficii majore împotriva îmbătrânirii

Oamenii de stiinta au descoperit ca consumul de luteina nutritiva poate impiedica de fapt imbatranirea cognitiva, facandu-l un rapel major in sanatatea creierului. Consumul poate spori rapiditatea gandirii (și bonus: este, de asemenea, minunat pentru vedere).

“Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, se confruntă cu un declin tipic. Cu toate acestea, cercetarea a arătat că acest proces poate începe mai devreme decât era de așteptat. Puteți chiar să începeți să vedeți unele diferențe în primii 30 de ani. ’’spune Anne Walk, unul dintre autorii studiului realizat la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign.

Verdeturile
Spanacul și zarzavaturile sunt execelente in acest proces. Pe lângă faptul că dertin foarte mult fibre, proteine, fier și vitamina D, sunt pline de luteină. Deci, atunci când vine vorba de umplerea vasului cu salată, ganditi-va ca o faceti pentru sanatatea creierului vostru.

Avocado
Adevarat, pe lângă faptul că este o bomboană sănătoasă cu grăsime, fructele sănătoase vor păstra creierul tânăr. Incercati cafea cu avocado, pâine prăjită și, bineînțeles, o cremă frumoasă de avocado.

Ouăle
Indiferent dacă le preferi fierte sau prajite, vei obține un mare aport de luteină (și proteine sănătoase).

https://www.wellandgood.com/good-food/foods-for-anti-aging-brain-health-lutein/slide/4/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 6