3 moduri de a construi încredere cu limbajul trupului

Oamenii tind să supraestimeze capacitatea lor de a citi fețele sau corpurile altora pentru a avea încredere, spun psihologii. Practicantii mincinoșii pot fi experți în contactul vizual și în gesturi.
Suntem mai predispuși să-i plăcem sau să îi ajutăm pe cei care ne imită subtil comportamentul nonverbal, sugerează studii psihologice.

Când dati mâna:
Utilizați o singură mână și mențineți-o verticală. Un mișcare cu două mâini poate parea ca o presimțire; O prindere în palmă ca o încercare de a domina, spun Whipple și Acheson. Asigurați-vă ca țineți mâna celeilalte persoane ferm, dar nu prea tare. Nu puneti cealalta mână în buzunar. Zâmbiți “din inimă”. Și, da, faceți contact vizual, mai ales când începe strângerea de mână.

Când vorbiti sau ascultati:
Mențineți contactul cu ochii de cele mai multe ori, dar nu tot timpul, care poate parea un mod deliberat. Nu da impresia ca esti agitat.

Cand stai in picioare sau te asezi:
Dacă vorbești cu un bărbat, stai lîngă el cu corpul înclinat ușor spre el sau alege un scaun care nu este chiar in fata lui. Acest lucru îl va face sa se simta mai confortabil decât să vorbească față în față. Dar cand vorbiti cu o femeie, chiar daca stați in picioare sau asezat, puneti-va direct în fața unei femei. Pentru ea, o abordare dintr-o parte opusa ar putea face sa se simta ca o invazie a spațiului.

http://www.success.com/article/3-ways-to-build-trust-with-your-body-language

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 54