3 parinti din 10 isi bat copii

Un studiu realizat recent de UNICEF arată că trei din 10 părinţi cred că pedeapsa este folositoare, 11% îşi lovesc imediat copilul cu palma şi 54% dintre părinţi ridică frecvent vocea la copii. În urma statisticilor făcut de UNICEF în România, a reieșit că 11% dintre părinți își pălmuiesc copiii, iar 16 % cred că bătaia este ruptă din rai.

„Violența asupra copiilor este un fenomen complex și îngrijorător și este nevoie de intervenții pe termen lung. Știm că cele mai multe acte de violență se petrec în spatele ușilor închise. Sunt nenumărate cazuri, în continuare, în țara noastră, de abuzuri asupra copiilor. Doar în primele nouă luni ale anului 2016, au fost raportate peste 10.000 de cazuri de violență, dar știm cu toții că în spatele fiecărui caz raportat exită multe alte cazuri de violență neraportate”, a declarat Despina Andrei, manager de comunicare UNICEF.

Același raport evidențiază că trei părinți din 10 folosesc pedeapsa ca metodă de educare, iar peste jumătate (54%) obișnuiesc să ridice vocea la cei mici.

„În România, deși s-au înregistrat progrese importante, violența este o realitate în care trăiesc foarte multe femei și mulți copii. În fiecare an, există aproximativ 13.000 de cazuri de abuz fizic și emoțional, de neglijare și de exploatare a copiilor. În continuare, multe forme de violențe sunt percepute ca fiind un comportamenl normal. În România, există 300.000 de copii care se află în afara sistemului de educație, iar doi copii din 10 nu termină clasa a opta”, a explicat Sandie Blanchet, ambasador UNICEF în România.

UNICEF și Federația Română de Fotbal au semnat, vineri, un protocol pentru demararea, pe următorii trei ani, a mai multor campanii împotriva violenței asupra copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =