300 de km autonomie pentru autobuzul electric

155949_2_350

Autobuzele electrice ar putea intra curând în traficul obișnuit, crede directorul diviziei de autobuze de la Daimler. Pentru anul 2018 concernul a planificat lansarea pe piață a primului autobuz electric. Iar potrivit unui raport va exista și o ofensivă puternică pe piața automobilelor electrice.

Autobuzele electrice ar putea să își îmbunătățească până în anul 2025 semnificativ autonomia și să se descurce fără probleme în traficul zilnic. Hartmut Schick consideră că pot atinge o autonomie de 300 de kilometri până în anul 2025. Iar o astfel de autonomie ajunge pentru majoritatea traseelor urbane. Bateriile vor deveni din ce în ce mai ieftine și mai performante. Astfel că în următorul deceniu majoritatea traseelor vor putea fi deservite toată ziua de autobuze electrice și va si suficient ca bateriile să fie încărcate o dată pe zi în depou.

Pentru anul 2018 Daimelr planifică lansarea pe piață a unui autobuz complet electric, la costuri care să fie comparabile cu cele actuale pentru un autobuz diesel.

Autobuzele autonome sunt însă considerată încă un subiect de domeniul SF, spune Schick. Noile sisteme care permit recunoașterea pietonilor și comunicarea cu semafoarele, precum și capacitatea de a alege momentul schimbării direcției și momentul frânării reduce din responsabilitatea șoferului și aduce mai multă siguranță, spune acesta pentru ziar. Dar mai este mult până ce acestea vor înlocui autobuzele convenționale.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/daimler-bis-2025-soll-der-e-bus-300-kilometer-reichweite-haben-14418932.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 35