Sony trebuie să ia bani de la acționari

2015-06-23T085643Z-1196684753-GF10000136464-RTRMADP-3-SONY-AGM

Sony trebuie să ia bani de la acționari

Sony merge în sus și în jos. După ce sperau la îmbunătățirea situației hârtiile de valoare scad, iar acum compania are nevoie de lichidități proaspete de pe piața de valori. Comercianții sunt dezamăgiți și vând. Prețul hârtiilor scade puternic.

Concernul japonez de electronice și divertisment, Sony, vrea să își îmbunătățească proasta situație financiară printr-o vânzare de acțiuni în valoare de miliarde de dolari și obligațiuni convertibile. În total ar trebui atrași aproximativ echivalentul în yeni a 2,9 miliarde de euro, declară Sony la Tokyo.

Compania a avut o capitalizare bursieră de aproximativ 4 trilioane de yeni. La scurt timp înainte de lansare ziarul japonez Nikkei a lansat un raport cu privire la planurile companiei pentru o majorare substanțială de capital.

Potrivit raportului, ar fi pentru prima dată în 26 de ani când Sony este nevoită să atragă capital proaspăt din partea acționarilor. Deoarece articolul a fost publicat în timpul orelor de tranzacționare, acest lucru a afectat puternic cursul de cumpărare al acțiunilor. Cota Sony s-a prăbușit la scurt timp după publicarea articolului cu aproximativ nouă procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sony-muss-sich-Geld-von-Aktionaeren-holen-article15404436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 95 =