Ungurii evazionisti sunt cautati cel mai mult in Romania nu alta parte, UE-oare de ce?

Snapshot 2015-08-07 13-38-37

România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti. Fiscul ungar a transmis în prima jumătate a anului aproape 2.000 de solicitări altor ţări pentru informaţii legate de posibili evazionişti, cele mai multe fiind înaintate către instituţiile similare din Germania, Slovacia şi România, potrivit cotidianului ungar Napi Gazdasag, citat de agenţia MTI.


Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei ţări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag. Cei mai mulţi dintre evazionişti se fac vinovaţi de nerespectarea unor reglementări ale Uniunii Europene. Autorităţile din restul statelor membre răspund mai rapid cererilor pentru informaţii decât cele din state extracomunitare, scrie publicaţia ungară.

Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, publicat în octombrie anul trecut, Ungaria înregistra un deficit de încasare a TVA, diferenţa între veniturile preconizate şi cele colectate, de 25%. Astfel, autorităţile din Ungaria nu au încasat în anul 2012 (la care se referă datele din raport) suma de 2,97 miliarde de euro, la venituri teoretice de 12,06 miliarde de euro.

La nivelul UE, rata veniturilor necolectate a fost de 16%, sau 177,2 miliarde de euro. În România, deficitul la încasarea TVA pentru anul 2012 a fost de aproape două ori mai mare decât cel din Ungaria, de 44%, respectiv 8,84 miliarde de euro dintr-un total de venituri teoretice de 20,05 miliarde de euro.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile....Cica porneste razboiul intre romani si unguri. Ungurii deja invadasera partea de nord-vest a Romaniei. Se duceau lupte disperate, insa fara sa avanseze nici una dintre armate. Atunci, unul dintre generalii romani are o idee: Cand se apropiau de transeele ungurilor, fiecare soldat roman spunea: “Hei, Janos!!!”. Atunci ungurul se ridica in picioare, spunea raspicat “Da!”, si romanul nostru ii tragea cateva gloante. Si trei zile tot asa o tinura, pana se prinsera ungurii de smecherie. Un general ungur aplica si el metoda strigand de dupa transee:
– Hei, Ioane!!!
Din partea opusa, din transee raspunde romanul:
– Ion nu e aici… Dar cine il cauta, esti tu, Janos ?
La care generalul se ridica in picioare si spune:
– Da!

——————————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10