Reducerea grăsimilor din alimentație? Sau a carbohidraților? Ce este mai indicat? Despre acest subiect se discută de multă vreme. Cercetătorii au analizat cea mai bună metodă pentru a da jos kilograme și ce rol joacă în acest sens predispoziția genetică. Studiul oferă răspunsuri și ridică noi întrebări.
Low-Fat, Low-Carb, Ananas, Dietă Preistorică sau Mediteraneană sau consumul jumătăților-de-porții. Cine vrea să slăbească are de unde alege. Ceea ce nu îi ușurează deloc munca. Noi cercetări în domeniu ne dau indicii cum că ar trebui să ținem cont nu doar de preferințele presonale, ci și de predispoziia genetică. Astfel că proprietățile metabolice determinate genetic afectează modul în care răspunde cineva la o anumită dietă. În cel mai rău caz, toate eforturile ar fi în zadar dacă o dietă selectată nu se potrivește profilului genetic personal.
Acest principiu pare să fie mult mai practic în punerea în aplicare: conform unui nou studiu al oamenilor de știință americani, caracteristicile genetice nu joacă nici un rol în succesul unor diete precum Low-Carb sau Low-Fat, cel puțin așa reiese din genele analizate până acum. În general ambele tipuri de dietă ajută la fel de mult sau de puțin în procesul de slăbire.
Echipa din jurul lui Christopher Gardner de la Stanford University Medical School, cu sediul în statul federal american California, a împărțit un număr de 609 persoane supraponderale cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani în două grupuri: un grup a mâncat un an întreg conform unei diete Low-Fat, celălalt grup doar alimente sărace în carbohidrați. În cazul dietei Low-Fat a fost restricționat consumul de alimente grase, cum ar fi lactatele, mezelurile sau ciocolata.
https://www.n-tv.de/wissen/Low-Fat-genauso-gut-wie-Low-Carb-article20298565.html