4 MLD $ SPOTIFY

  • spotify-milliardenSpotify evaluat la 4 miliarde de dolari

Nu are profit, dar a câștigat multă încredere. Spotify este estimat la valoarea de patru miliarde de dolari. Compania suedeză a adunat acum alte 250 de milioane suplimentar. Investitorii au avut mână bună.

Serviciul suedez de streaming de muzică a fost, conform relatărilor, evaluat la o valoare de patru miliarde de dolari (aproximatic 3 miliarde de euro). Printre cei care au realizat estimări se numără Financial Times, care a dezvăluit această evaluare după ce invetitorii au mai alăturat alte 250 de milioane de dolari companiei. Printre investitori se numără Silicon Valley Technology Crossover Ventures. Compania a mai investit în platforma de vizionare filme și seriale, Netflix, în urmă cu doi ani de zile, suma de 200 de milioane de dolari, sumă care a fost amortizată cu multă vreme în urmă.

Spotify oferă utilizatorilor săi unele servicii gratuite de muzică pe Internet, iar altele contra cost. Cum se procedează de obicei în sistemele de streaming, utilizatorul nu descarcă conținutul dorit ci îl urmărește direct pe site. Versiunea gratuită a platformei afișează publicitate între melodii, dar la un tarif lunar de aproximativ 10 euro, utilizatorii pot descărca muzica și să o asculte fără a avea o conexiune la Internet. Unii artiști sau case de producție se plâng că veniturile din fluxuri nu sunt distribuite echitabil și către ei.

Spotify a ajuns de la 15 milioane de utilizatori anul trecut, la 24 de milioane în prezent. 6 milioane dintre aceștia sunt abonați plătitori. Veniturile companiei au crescut cu 128% în 2012, până la suma de 435 milioane de euro, conform rezultatelor anuale ale companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 58