4 sfaturi pentru a iesi din zona de confort

IMG_1077

1.Găseste “zona ta de curaj.”

Zona ta de curaj se află chiar în afara zonei de confort. Dacă nu esti pregatit să faci un salt mare, parcurge in pasi de copil. Trebuie să începem de undeva. Zona de curaj conține mult mai puțin decât predictibilitate zonei de confort, dar ar putea conține, de asemenea, oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Gândul de a parasi casa si familia si intra intr-o companie in care nu ai nici o experiență este aproape terifiant. Dar trebuie sa stii ca rolul tau in acea companie te poate pregati pentru roluri mult mai mari în viitor, si poate fi momentul corect pentru a face o schimbare.

2.Evita “zona de teroare.”

Dincolo de zona ta de curaj se află o altă zonă: zona de teroare, care este copleșitoare și un loc pe care ti-ai dori sa il eviti. Cheia succesului este de a găsi acea zonă care se afla în afara zonei de confort și în afara zonei de teroare. Este acea zona, care iti permite să avansezi într-un ritm care iti va oferi posibilitatea de dezvoltare, dar nu te va paraliza de frica.

3. Permite-ti sa fii vulnerabil.

Poti sa joci în condiții de siguranță și întotdeauna sa faci un lucru previzibil, sau poți forta lucrurile un pic pentru o creștere maximă. Ieșirea din zona de confort este obligata să te facă să te simți un pic mai expus deoarece este o parte esențială a procesului.
Vei simți frică. Dar mergi mai departe, chiar daca esti constient că eșecul este o posibilitate. Te ajută să stabilesti linii noi și mai mari pentru obiectivele tale si sa treci in zona ta de curaj, în același timp.

4. Ia lucrurile pas cu pas.

Ai putea crede că sună mai puțin ambițios, dar fii constient ca, deplasarea în afara zonei de confort nu se intampla dintr-o dată. Cu fiecare mișcare pe care o faci, i-ati un timp pentru a evalua cazul in care te afli și planul unde vrei să mergi în continuare. Apoi fa următorul pas în noua direcție.
De multe ori incepem ziua înconjurati de confortul familiar al casei și de familie. Este de datoria noastră ca oameni să iesim pe usa, se ne agităm un pic pentru a prospera. Esti pregatit sa faci prima mutare?

http://www.success.com/blog/4-tips-for-leaving-your-comfort-zone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 14