40.000 de euro – pentru românii din diaspora care vor să facă afaceri în țară

Românii de peste hotare care doresc să își deschidă o afacere în țară pot să se înscrie în programul Diaspora StartUp, în cadrul căruia trei proiecte, selectate câștigătoare, pot beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro, a informat Fundația CAESAR, printr-un comunicat de presă.

Cele 3 proiecte ‘Diaspora StartUp’ vor fi finanțate din fonduri europene disponibile prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ‘Locuri de muncă pentru toți’.

Programul se adresează cetățenilor români cu vârsta minimă de 18 ani, care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni și doresc să-și deschidă o afacere în țară – a anunțat Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani).

Candidații trebuie să facă dovada experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să-și deschidă afacerea.

Scopul proiectelor este încurajarea antreprenoriatului românesc prin susținerea înființării de companii cu profil non-agricol, în zona urbană, în toate regiunile de dezvoltare ale României, cu excepția regiunii București-Ilfov.

Durata de implementare a fiecărui proiect este de maximum 36 de luni.

Evenimente dedicate primei etape a proiectelor vor avea loc în centre de referință din diaspora precum Londra, Paris, Berlin, Bruxelles, însă înscrierile sunt deschise pentru orice cetățean român din diaspora care îndeplinește condițiile de eligibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54