40 de mari concerne vor să reducă consumul de plastic, până în anul 2050 marile vor contine mai mult plastic decât pește

d5cca5b79ba49fb37950882e63cc008f

Înainte ca Forumul Economic de la Davos să ia startul, 40 de mari concerne s-au angajat să folosească mai puțin plastic. Pasul ar trebui să reprezinte un semnal pentru poluarea catastrofală a mărilor și oceanelor și ar trebui să atragă tot mai mulți participanți.

Într-un pas pentru protejarea mărilor, 40 de mari concerne s-au angajat să utilizeze mai puțin plastic și mai mult alternative prietenoase cu mediul. Companii precum Procter and Gamble, Unilever, Coca-Cola, Danone sau Dow Chemical au convenit înaintea Forumului Economic de la Davos asupra unei inițiative a exploratorului britanic Ellen MacArthur.

Dacă nu se face ceva rapid, atunci mările planetei vor conține până în anul 2050 mai mult plastic decât pește, avertizează semnatarii. 20% din producția mondială de plastic ar putea fi reutilizată profitabil, iar 50% poate fi reciclată, în loc să ajungă la gropile de gunoi sau în oceane.

Concernul Unilever ce se ocupă cu alimente și detergenți, se obligă, spre exemplu, să folosească până în anul 2025 doar ambalaje din plastic reutilizabile sau reciclabile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/40-Grosskonzerne-wollen-Plastik-reduzieren-article19566296.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 84 =