40 de miliarde subvenție pentru energie verde

nummer-eins-kein-energietraeger-wird-staerker-subventioniert-als-die-sonnenkraft

40 de miliarde subvenție pentru energie verde

Raportul privind subvențiile UE arată că energia verde este promovată disproporționat de mult. Cărbunele este mult mai ieftin, mai puțin din punct de vedere al costurilor ulterioare.

Este aproape un an de când comisarul pentru energie Gunther Oettinger a permis în ultimul minut să se aplice reduceri ale ajutorului din sectorul energetic, a subvențiilor pentru energie electrică ecologică, nucleară și cărbune. Grupurile de mediu au acuzat atunci o încercare de cenzurare a sectorului. Cifrele nu au fost atent studiate de Oettinger, pentru că industria nucleară și cea a cărbunelui au avut de suferit.

Cifrele nu au fost verificate, purtătoarea lui de cuvânt a justificat decizia și a anunțat Comisia că va prezenta curând o analiză a subvenției. Prezentarea lor a fost amânată de mai multe ori. Dar acum ea este în mod evident iminentă. Analiza a fost prezentată într-un ziar german și din aceasta reiese că operatorii producători de energie electrică ecologică sunt sprijiniți disproporționat mai mult decât cei ce operează centrale nucleare sau pe cărbune.

40 de miliarde de euro au curs în examinarea supervizată de către firma de consultanță Ecofys printre producătorii de energie eoliană, solară și biomasă. Examinarea a avut loc pe baza datelor din anul 2012. Mai mult de o treime din subvențiile totale de 120 de miliarde de euro s-au dus în direcția acestui sector. Aproape 15 miliarde de euro au mers către producția de energie solară și 10 miliarde către energie eoliană. De asemenea producătorii de căldură și energie electrică din biomasă au încasat aproximativ 8,5 miliarde de euro. Cărbunele ca sursă de energie a fost promovat de către Uniune cu 10 miliarde de euro, gazele naturale cu 5 miliarde și energia nucleară cu suma de 7 miliarde de euro.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eu-unterstuetzungen-helfen-am-ehesten-oekostrom-13204505.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =